JustSee Eye Clinic @ KPJ Ipoh

Berpangkalan di Hospital Pakar KPJ Ipoh, Klinik Mata JustSee menyediakan penjagaan mata yang anda perlukan. Kami di sini mengekalkan kebajikan mata anda dan memastikan penglihatan anda kekal tajam,maka berikan kepercayaan kepada tangan kami yang berpengalaman.

Nombor Telefon

05-240 8777 : samb (190)

Alamat

Suite 1-03 KPJ Ipoh Specialist Hospital, 26, Jalan Raja Dihilir, 30350 Ipoh, Perak.

Rawatan Kami

Rawatan Blefaritis

Pembedahan LASIK

Pembedahan Katarak

Pembedahan Glaukoma

Rawatan Retinapati Diabetik

Rawatan Mata Kering

Pakar Kami

Dato' Dr. Jasvinder Singh

  • Menamatkan pengajian MBBS di Universiti Bangalore pada tahun 1999.
  • Menamatkan latihan housemanship di Hospital Muar pada tahun 2002.
  • Menamatkan latihan pasca-siswazah dalam Masters of Surgery di Universiti Malaya pada tahun 2010.
  • Lebih daripada 23 tahun pengalaman dalam penjagaan mata.
  • Perkhidmatan yang berdedikasi selama hampir dua dekad di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh Perak.
  • Pengiktirafan dengan anugerah AMP oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Perak pada tahun 2005.
  • Pengiktirafan lanjut diterima pada tahun 2012 dengan anugerah DPMP, sebagai bukti komitmen yang teguh dan sumbangan yang berharga.
Selain daripada pengalaman luasnya dalam bidang oftalmologi, Dato' Dr. Jasvinder Singh mempunyai sejarah dalam kerja CSR. Beliau telah terlibat dalam pelbagai projek CSR sejak tahun 2005, menjalankan program kesedaran dan menyediakan lebih daripada 250 sesi pemeriksaan mata percuma kepada orang awam dan sekolah-sekolah di Perak, Kuala Lumpur, Selangor, dan Cameron Highlands, dan beberapa tempat juga.

Tanggungjawab sosial korporat (CSR)

More >
Nasihat Pakar dan Rawatan

Mengapa Memilih Kami?

Pakar Berpengalaman

Pelbagai Rawatan Mata

Menangani Pelbagai Jenis Penyakit Mata

Dikuasakan oleh Infinitas Technologies (M) Sdn. Bhd.

Rawatan Mata Kering

Mata kering adalah keadaan mata yang biasa di mana mereka yang terkena akan menghasilkan air mata yang lebih daripada yang diperlukan untuk menjaga kelembapan mata. Ini akan menyebabkan mata berasa tidak selesa, kadang-kadang menyebabkan komplikasi seperti jangkitan, keradangan, dan kehilangan penglihatan. Walaupun ubat titisan mata cukup untuk melegakan gejala dalam kes ringan, Klinik Mata Just See menyediakan pelbagai penyelesaian dan rawatan untuk mereka yang mengalami gejala yang lebih teruk dan berterusan.

Rawatan Retinopati Diabetik

Diabetik mungkin tidak menjadi masalah yang boleh memberi kesan kepada mata, tetapi sebenarnya, retinopati diabetik adalah penyebab utama buta pada orang dewasa yang berusia. Penyakit ini disebabkan oleh kerosakan kepada saluran darah di bahagian belakang mata disebabkan tahap gula darah yang tinggi. Walaupun anda mungkin merasakan bahawa tiada masalah dengan mata anda, hanya dengan pemeriksaan mata yang boleh menentukan itu, kerana tiada gejala awal yang hadir dalam retinopati diabetik. Percayalah bahawa kami akan memberikan anda diagnosis yang tepat bersama dengan rawatan yang anda perlukan.

Pembedahan Glaukoma

Glaukoma adalah penyakit di mana cecair terkumpul dan meningkatkan tekanan dalam mata, merosakkan saraf optik. Beberapa gejala glaukoma termasuk sakit kepala, sakit mata, mual, dan penglihatan kabur. Jika anda mengalami sebarang gejala ini, jangan ragu untuk berbincang dengan kami di Klinik Mata Just See, kerana penyakit ini pada akhirnya boleh menyebabkan buta penglihatan. Kami akan memberikan anda rawatan yang sepatutnya untuk menghalang kehilangan penglihatan yang lebih serius.

Pembedahan Katarak

Penyebab utama katarak adalah usia atau kecederaan, yang menyebabkan penguraian protein dan serat dalam kanta mata. Jika penglihatan anda kabur dan kanta mata anda keruh, anda perlu mengetahui bahawa katarak boleh dirawat dengan mudah. Kami di sini untuk mengembalikan penglihatan anda dengan kanta mata yang jelas dengan harga yang berpatutan.

Pembedahan LASIK

Ralat biasa dalam penglihatan termasuk rabun jauh dan dekat, astigmatisme, dan presbiopia. Masa dahulu, satu-satunya penyelesaian untuk masalah ini adalah cermin mata atau kanta sentuh, tetapi anda beruntung jika anda ingin keluar dari masalah ini. Pembedahan LASIK akan membetulkan ralat penglihatan ini secara kekal, jadi anda tidak perlu lagi bergantung pada kanta mata untuk penglihatan yang tajam.

Rawatan Blefaritis

Blefaritis adalah keradangan kelopak mata, yang menyebabkan kelopak mata bengkak dan gatal. Hal Ini disebabkan oleh bakteria atau saluran minyak tersumbat di pangkal bulu mata anda. Walaupun rawatan untuk blefaritis sukar, kemahiran dan pengalaman kami di Klinik Mata Just See dapat menjamin mata anda kembali normal dalam masa yang singkat.